Een bijzonder smakelijk winters gerecht, in deeg ingepakt pompoenmengsel
Verhit de oven voor op 170° C
Meng de pompoenblokjes met de knoflook en, een scheut olijfolie. Spreid het uit op een vel bakpapier op een bakplaat. Dek af met wat aluminiumfolie en zet een minuut of twintig in de oven.
Meng de in stukken gesneden artisjokharten met de grof verbrokkelde feta en oregano en lekker wat peper uit de molen.
Meng de warme, zachte pompoenbrokken erdoor (en dus ook de knof).
Zet de oven naar 200° C
Rol het hartig taartdeeg uit tot een rechthoekige lap. Doe dit op bakpapier, wel zo handig
Vul de helft van het deegvlak met het pompoenmengsel, flap de rest van het deeg - de andere helft dus - eroverheen en druk de randen aan. Snijd een eventueel teveel aan deeg weg.
Prik wat gaatjes in de bovenkant.
Klop het ei los in een kommetje, bekwast de strudel met het ei. Drapeer er wat pompoenpitten over en een beetje grof zout.
Zet gedurende een twintig minuten in de oven.
In het originele recept wordt geen feta maar pecorino (geraspt) gebruikt en voegt men ook nog peterselie toe.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.