Betrekkelijk snel te maken en vrij unieke smaakcombinatie van courgette, shiitake, feta en basilicum. Heerlijk
Was de courgette(s) en rasp ze grof of maak er met een mandoline dunne reepjes van (luciferdik). Bestrooi met een beetje zout en laat het in een vergiet uitlekken.
Ontdoe de shiitakes van de steeltjes en snijd de hoed doormidden. Kleine houden de hele hoed.
Zet water op voor de tagliatelle
Verhit in een stevige pan wat olijfolie. Smoor daarin de ui tot ze glazig wordt.
Knijp ondertussen de courgette wat uit, opdat er zo veel mogelijk water wordt verloren.
Doe de courgetterasp/-reepjes bij de ui. Roer goed door en bak zachtjes. Schep regelmatig om, er moet zo veel mogelijk vocht kwijt.
Doe de pasta in het kokende water. Hoe lang duurt het? 7 Minuten?
In een koekenpan ondertussen de shiitakes lekker bruin bakken.
Scheur de basilisumblaadjes een beetje.
Als de pasta gaar is, afgieten (misschien een pietsie water bewaren) en met de gekruimdelde fèta bij de courgette doen. Schep goed door. Vuur uit.
Maal er flink wat peper over en meng nog eens.
Schep op de borden. Drapeer er vervolgens de shiitakes over en wat gescheurd basilicumblad.
In het oorspronkelijke recept wordt geitenbrie gebruikt. En wij zijn wat stelliger qua gewicht aan courgettes. (We gebruikten geel en groen.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.