Schijfjes wortel, liefts bospeen, eerst wat gesmoord in roomboter en daarna ingekookt met een glas marsala. Dit is erg lekker!
Op hoog vuur: smelt de boter in de pan, doe de wortelen erbij en roerbak gedurende een minuut of vijf tot tien. (Niet absurd hoog vuur, want anders gaat de boter aanbranden.)
Doe een glaasje marsala erbij en kook het op lager vuur in, tot alle vocht vrijwel is verdampt.
Deksel op de pan en op laag vuur laten sudderen tot de wortels (beet-)gaar zijn. (Bij ons is beetgaar niet te zacht en eigenlijk als bijna alle marsala is verdampt.)
Serveer!
1) Marsala is een Siciliaanse wijn, die op dezelfde manier als sherry in het Spaanse Jerez wordt gemaakt. Dus droge sherry moet ook kunnen.
2) Het geeft een lekker smaakje. Erg lekker. Veel lekkerder dan bijv. een schepje suiker erbij, dat sommige mensen doen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.