Laagjes ui, aardappel en schelvis onder een dikke mosterddeken uit de braadpan.
Wrijf de filets in met zout en laat minstens een uur staan
Kook de plakken aardappelen voor, zodat ze stevig beetgaar zijn. Afgieten en af laten koelen.
Neem een stevige braadpan en bak de ui in een fikse klont roomboter goudgeel, uit de pan nemen en wegzetten.
Snijd de vis in grote moten
Meng de zure room met de eieren en de mosterd. Een mixer is handig.
Vet een braadpan (kasserol) goed in met de roomboter - waarschijnlijk gebruik je dezelfde als waarin je de uiringen hebt gebakken.
Begin met een laag met plakken aardappel, dan een laagje vis, dan wat gebakken ui en maal er wat peper over, dan weer aardappel, vis, ui.... uiteindelijk (misschien is dat na twee lagen al, hangt van de grootte van de pan af) een laagje aardappel.
Giet het mosterdmengsel er als een dikke laag over.
Verwarm/stoof het geheel op matig vuur, een half uurtje ongeveer.
Schep uit de pan op de borden. Serveer met sla.
Vrees niet te zeer te veel zout op de vis, voor de rest wordt geen zout gebruikt
De hoeveelheid mosterd is wel een dingetje: zeer scherpe mosterd misschien 50 gram, maar wij gebruikten Dijonmosterd van Maille, daar had meer dan 50 gram van gemogen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.