Noem het een Aziatisch voorgerechtje van een geplette komkommersalade met wat gebakken garnalen erover.
Voor de komkommer gebruik je natuurlijk een mandoline. Komkommer schillen hoeft niet.
Neem een ruime, stevige plastic zak - daarin gaan we de ingredienten mengen met de komkommerschijven en ook enigszins pletten.
Doe in de zak 2 eetl sesamolie, de azijn, de gember, de knoflook, de peper en 2 theelepels sojasaus. Doe de komkommerschijfjes erbij en hussel het flink.
Je kunt de zak dicht maken, hoeft niet. In elk geval moeten de komkommerschijven enigszins worden geplet. Dan nemen ze de smaakmakers beter op. Pletten kan met een deegroller, een wijnfles, of, zoals wij het deden, gewoon met de harde hand of vuist erop meppen.
Na het meppen/pletten/rollen weer even husselen en zet de zak weg.
We gaan garnalen bakken: Verhit de resterende sesamolie in een koekenpan en bak de garnalen: een paar minuten aan elke kant. Giet er tenslotte was sojasaus bij, schep nog een keer goed om en vuur uit.
Verdeel de salade over de borden en drapeer er wat garnalen bij. Bestrooi met wat geroosterd sesamzaad. Serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.