Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
(Suggestie: Eet dit met rijst.)
Doe wat bloem op een ruim en/of diep bord. Meng een beetje zout erdoor. Snijd de lever in dunne plakken. Dep ze droog en haal ze door de bloem.
Neem een stevige pan en verwarm de ghee of boter. Smoor de uiringen, tot ze glazig worden.
Voeg de courgetteplakken toe en ook de peper en witte wijn en een snuf zout. Schep goed door en laat pakweg tien minuten stoven, in het begin met het deksel op de pan, maar het geheel mag niet te nat worden.
Neem een ruime koekenpan, verhit daarin de olie.
Bak de plakken lever om en om, niet te lang - mag een beetje rosé blijven maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de plakken.
Meng de basilicum door de courgette. Doe de gebakken lever er ook bij, schep nog even door en dan, hoppa, op de borden.
Er mag gerust ook een teentje knoflook door. En misschien zelfs een klein scheutje - heel goede! - balsamico. Of een pietsie donkere sojasaus.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.