Een pastasaus van voornamelijk bleekselderij maar ook met wat linzen en tomaat. Maakt een uitstekend vegetarisch gerecht.
(Dit kan dus ook met oudere bleekselderij.) Verwijder lelijke buitenste stelen, verwijder bladgroen (als er mooi groen is, wat bewaren), schil met een dunschiller of verwijder de draden van de stelen. Snijd de stelen in dunne halve ringen. Wij kwamen uit op ca. 800 gram ringen.
Als je Le Puy linzen gebruikt, deze al vrij snel aan de kook brengen, rode linzen kunnen er straks gewoon bij worden gedaan.
Breng water aan de kook en kook de pasta
In een grote stevige pan (kasserol) wat olie verhitten en dan de ui en peper en wat later de knoflook smoren. De bleekselderij en de tomaten mogen er vrij snel bij. (Knijp de tomaten door de vingers klein.)
Als ze gaar zijn - dat moet nu wel - de linzen bij de tomaten doen. Rode linzen kunnen er zo bij.
Laat de saus in wording een tien minuten sudderen met het deksel op de pan. Eventueel een beetje water erbij, als het te droog is.
Giet de pasta af en doe het bij de saus. Schep goed om.
Doe er evt een klein lepeltje ricotta of crème fraîche door.
Serveer met wat kaas en evt. groen erover en wie weet leg je er nog een eetlepel crème fraîche of ricotta naast :-)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.