Een ingedikte pompoensoep met salie, tijm en rul gebakken gehakt maakt een heerlijke saus voor over de pasta.
Als je uitgaat van een bak pompoensoep die je hebt ingevroren of over van de vorige dag, hoef je niet zelf de basissaus te maken. Die heb je al. Eventueel is die te dun, dan langer inkoken.
Anders: snijd de pompoen in schijven, verwijder de zaadlijst, schil de schijf en snijd het in brokken. Kook de brokken.
Neem een stevige pan of koekenpan. Bak het gehakt in een scheutje olie rul en een beetje bruin. Maal er even wat peper overheen, misschien een snuf zout en doe dan ook de ui en tijm erbij. Omscheppen en zachtjes bakken. De ui moet glazig worden. Dus vuur niet te hoog. Uiteindelijk de knoflook erdoor roeren.
Controleer ondertussen de pompoen: als het zacht is, afgieten (even wat kookwater bewaren) en de pompoen fijnstampen of met de staafmixer. Het moet een dikkere saus worden. Daarvoor kan je wat kookwater gebruiken. Te dik is ook niet goed.
(Als je soep inkookt, ook controleren en regelmatig roeren.)
Roer de salie door de pompoensaus en laat op laag vuur pruttelen. (Als je te veel water erbij hebt gedaan, dikt het op deze manier in.)
Is de pasta gaar? Ja, dan afgieten.
Roer de gehaktmassa door de pompoensaus. Laat nog heel even opo laag vuur door en door trekken.
Schep de pasta op de borden, doe er een kloeke schep of twee saus over en bestrooi met wat geraspte kaas. Eet smakelijk
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.