Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
(Voor de dunne reepjes citroen schil is een zesteur erg makkelijk.)
Schenk 4½ dl water in een ondiepe pan en doe de suiker, citroensap en -reepjes erbij. Laat de suiker op laag vuur helemaal oplossen.
Breng de vloeistof aan de kook, voeg de halve peren toe en dek af met een vochtig bord of vetvrij bakpapier.
Laat de peren 10 minuten zachtjes koken, tot ze gaar aanvoelen als u er met een mes in prikt. Laat ze in het kookvocht afkoelen.
Doe de chocolade in een pannetje met 6 eetlepels perenkookvocht. Laat het op zeer laag vuur al roerend smelten. Haal de pan van het vuur.
Verdeel de chocoladesaus over de vier dessertbordjes, schep kleine dotjes slagroom op elk bord en maak evt. ter opluistering grillige figuren met een satéprikker.
Haal de peren uit de pan, dep ze droog en schik ze op de chocoladesaus.
Serveer direct.
De klassieke combinatie van peren en chocolade zorgt altijd voor een geslaagd nagerecht, aldus het commentaar in dit kookboek Grand Dessert.
De foto's zijn wat minder, omdat de flitser het niet deed.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.