Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.
Maak de lever schoon, d.w.z. de aderen e.d. kunnen weg of als honden- cq kattenvoer worden gebruikt. Snijd van de lever niet al te kleine plakken of brokken.
Meng de kruiden in een kom en haal de stukken lever erdoor. Je zult zien dat ongeveer alle kruiden rondom aan de leverstukken blijven plakken. Laat dit een half uur staan.
En dan, smelt de ghee in een wok of ruime kasserol.
Bak de ui, mooi goudbruin.
Doe de tomaten erbij en schep goed door. Kook in tot de tomaten lobbig worden. Dat is met tomaten uit blik sneller dan met verse tomaten.
Doe de stukken lever in de pan en ietwat water erbij (of sap uit het blik). Maar niet te veel. Het moet geen "lever drijft in saus" worden.
Doe het deksel erop en laat pakweg vijf minuten stoven. Daarna de stukken lever keren. En nog even stoven.
Schep op borden en serveer!
Wij aten het met gegrilde pompoen met echte mozzarella/burrata.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.