Bizarre doch ook zeer smaakvolle cake met spelt, rozemarijn, chocola en olijfolie. Verras je gasten op nieuwe smaken!
Verwarm de oven voor op 175o C.
Zeef de droge bestanddelen in een kom, de graantjes die in de zeef achterblijven, kieper je er tenslotte bij.
In een andere kom klop je de eieren met een garde goed door elkaar en voegt de olie en de melk toe. Het geheel tot een homogene vloeistof kloppen.
Meng met een spatel de vloeistof door de kom met de droge bestanddelen. Spatel het tot een fraai beslag, dat in eerste instantie dun lijkt, maar allengs iets dikker wordt.
Meng tweederde van de chocoladebrokken erdoorheen. Breng over in een bakvorm. (Je kunt deze tevoren van binnen met bakpapier bekleden, of invetten met olie, of niets doen – met de mogelijke kleefconsequenties).
Strooi de rest van de chocoladebrokken over het beslag en werk ze net onder het deeg – je merkt dat het al behoorlijk stijf is geworden. Strooi de suiker erover.
Bak. Gedurende 40 minuten. Controleer de gaarheid door er een dikke naald in te steken: als ze vochtig terug komt, nog even door bakken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.