Eet je uitzicht. Wilde Woensdag. Eet wat de natuur je geeft: een heerlijk taartje met zevenblad, brandneteltopjes en een kloeke bos daslook.
We gebruiken een kleine springvorm met een diameter van 18 cm
Verwarm de oven voor op 220o C.
Neem een wok of een kasserol (gietijzeren pan). Verwarm een scheutje olijfolie en bak de uitsnippers tot ze glazig zijn. Bruin hoeft niet.
Meng er vervolgens de groenten door en roerbak tot het mooi geslonken is. Tijdens dit proces een of twee scheutjes bouillon erbij doen; niet dat net een soep moet worden, maar om te voorkomen dat het droog bakt
Als de oven op temperatuur is de bakvorm met alleen het deeg bekleden (iets over de rand doen, zodat het niet instort bij het voorbakken). Prik wat gaatjes in de bodem. Bak het een minuut of tien voorbakken. En haal het dan weer uit de oven.
Als alles mooi gaar is met een schuimspaan o.i.d. uit de pan nemen en op een plank fijnsnijden/-hakken.
Breek vier eieren boven een kom. Klop de eimassa met een garde wat luchtig. Schep de fijngehakte groenten er door. Voeg wat peper en zout toe en door door.
Schep het over in de bakvorm met het voorgebakken deeg. Zet nu een minuut of twintig in de oven.
Klaar
Doe goede ziener ziet wat roods in de foto's. Dat is uit de bouillon. Een groentenbouillon waarin in een rollade urenlang heel zacht had gegaard. Er zat wat extra ui en rode peper in. (Dus bij ons was het een paar scheppen groenten-vleesbouillon bij het wokken.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.