Een stevige puree van aardpeer en aardappel met wat knoflook. Goed bij wild of lever.
De verhouding aardappel: aardpeer dient geschild ca. 3 : 2 te zijn. Aardappelen schil je dun, aardperen nogal grof.
Stoom de aardperen in 12 minuten gaar.
Doe de knolfook bij de aardappelen in de pan.
Smelt een klontje roomboter in wat melk. Niet te veel, want aardperen behouden nogal wat vocht.
Kook de aardappelen (bijna) gaar en doe op het laatst de aardperen er nog even bij.
Afgieten.
Draai het geheel van aardappelen, aardperen en knoflook door de passe-vite.
Roeren en met de gesmolten botermelk op de juiste substantie brengen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.