Zeer smakelijke en ook eenvoudig te maken salade van zoete aardappel en peultjes. De oorsprong zou Zimbabwe zijn.
Borstel de bataten schoon onder koud stromend water. Kook ze gaar in 15-20 minuten. Laat ze iets afkoelen en trek de schillen eraf. Snijd ze in kleine blokjes.
Maak de peultjes schoon en blancheer ze in kokend water (hooguit een minuut). In een vergiet kieperen en onder koud stromend water laten afkoelen. Goed uit laten lekken.
Meng de peper- en de uisnippers met het citroensap, peterselie, selderij, een snufje zout en de olie.
Schep de bataat en de peultjes door de dressing.
We hebben dit recept in 2008 op de site geplaatst. In het oorspronkelijke recept staat nog een theelepel honing. Dat hebben we in 2019 niet gedaan. En misschien is het dan nog lekkerder.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.