Eenvoudige salade met kappertjes, artisjokhart, wat gepekelde citroen, olijven en noem maar op. Om je vingers bij af te likken
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Niet te gaar, wat zelfs de meest vastkokende aardappel kan verpappen. Trek de schil er af (evt. onder koud stromend water). Snijd ze in schijven en laat afkoelen.
Meng de aardappelschijven met de olijfolie en peper en zout tot het op smaak is.
Voeg de andere ingrediënten – m.u.v. de artisjokharten – vervolgens in één keer toe en meng dan nog een keer goed. Dit om door herhaaldelijk mengen/omscheppen aardappelschijfschade te voorkomen.
Als alles goed gemengd is, de in de lengte doorgesneden artisjokhartjes er nonchalant door mengen. Zet deze salade gerust een paar uur weg in de koelkast om de smaken lekker te laten doortrekken.
Het oorspronkelijke recept spreekt van "twee rauwe, in citroensap gemarineerde artisjokharten".
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.