De sponszwam goed schoonmaken en in kleine stukjes verdelen. Met wat knoflook, nootmuskaat en een scheutje room wordt het een verrukkelijke saus.
De sponszwam zorgvuldig schoonmaken. Het zit ongetwijfeld vol met blad, dennenaalden, bosgrond en wat dan ook. Wij wassen het en verdelen het gelijk in kleine stukken. Dit duurt ongeveer een half uur. Maar het loont!
Laat uitlekken in een vergiet.
Zet het water voor de pasta op. Spaghetti koken zal vermoedelijk ergens tussen de 6 en 8 minuten duren. Het maken van de sponszwamsaus duurt langer. Houd daar rekening mee.
Smelt de ghee in een ruime pan. (Roomboter gaat bruinen.) Doe er de sponszwam en knoflook bij en schep goed om. Dan blijkt hoeveel vocht er nog in zit :-)
Is de spaghetti al opgezet?
Als het een tijdje heeft ingekookt (regelmatig omscheppen natuurlijk) met peper, zout en nootmuskaat toevoegen. En wat (slag)room.
Als de spaghetti gaar is, afgieten. Over de borden verdelen en er een gulle schep saus over doen. Bestrooi met wat geraspte kaas.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.