Zeer smakelijke schotel op Indiase leest (Charodi/Achari) geschoeid met tomaten, pepers en kruiden
Het schoonmaken en grote spruiten in kwarten, kleinere gehalveerd en hele kleine zo laten, kost wel eventjes werk. (Dat is de 30 minuten voorbereidingstijd.)
Vijzel de zaden (mosterd, komijn, koriander, venkel) tot een poeder.
Verhit de olie in een stevige pan. Vuur niet al te hoog.
Roerbak de ui gedurende enkele minuten. Voeg de kruiden toe en roerbak nog een minuutje. En dan de peper, gember en knoflook erdoor roeren.
Voeg de tomaten toe. Als je hele tomaten in blik hebt, knijp ze met de vingers fijn. Doe de puree erbij en wat zout. Roer goed door. En laat een kwartiertje pruttelen.
Doe er dan 400 ml water bij en de spruitjes. Goed omscheppen en dan mag het gaar worden. Dat zal tien minuten, misschien iets langer, duren. De spruiten mogen niet te gaar worden.
Proef af en voeg misschien nog wat zout toe. Daarna de citroensap erdoor en serveren maar!
Het recept van Meera Sodha is een pietsie aangepast, maar een kniesoor die daar op let.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.