Gewokte spruitjes met gember al dan niet vegetarische kipfilet, champignons en uiteraard sojasuas en sambal
De ketjap manis in een kom mengen met de knoflook en meng daardoor de kipstu(c)kjes. Doe dit al een uur of wat tevoren.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan licht bruin. Overdoen in een bakje voor later.
Kook de spruiten in ruim water een minuut of vijf, zes. Zodat ze echt beetgaar zijn - niet zacht. Afgieten en uit laten lekken. Eerst even spoelen met koud water kan, het stopt het nagaren. Grote spruiten halveren.
Neem de wok of andere ruime, stevige (koeken-)pan. Verhit een scheut arachideolie (of andere die tegen hoge temperatuur kan). Smoor de ui.
Als de ui glazig wordt, de kipstu(c)kjes met marinade erbij doen. Roerbak even. Doe dan de spruiten en champignons erbij, de gember en gembersiroop en een lik sambal. Schep goed om.
Doe de gemalen kokos erdoor. Nog een keer doorscheppen en dan op de borden. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.