Puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien en het is werkelijk genieten!
Verhit de olijfolie en boter in een stevige pan op middelhoog vuur.
Doe de ui en aardappel erbij, schep een paar maal om en als de ui glazig wordt, de bouillon erbij doen. Kook tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Als je de soep voorbereidt, kunt u nu stoppen. De daslook moet namelijk vers in niet-kokende soep worden gepureerd. Als het aan de kook gaat, wordt het grauw. Dus het beste is vlak voor het opdienen het volgende te doen:
Breng aan de kook. Zet de staafmixer er in. Doe er een kloeke scheut room bij. Kookt het? Vuur uit.
Pureer de aardappel-ui-room met de staafmixer. Vervolgens handje voor handje het daslookblad erdoor mixen en pureren.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer.
Dus niet meer aan de kook brengen!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.