Een lekkere salade van penne (pasta) met peultjes die eerst een tijdje koud moet “trekken” in de koelkast. Met tomaat, basilicum, dragon en naar keus olijven en/of tonijn.
Blancheer de peultjes kort (een minuut of hooguit twee).
Breng de penne op smaak met peper en zout en een eetlepel olijfolie.
Bak de ui in eetlepel olijfolie en voeg er de knoflook bij.
Roer ui en knof onder de penne. Schep voorzichtig de rest van de ingrediënten erdoor en laat even in de koelkast afkoelen.
Schep in een (doorzichtige) schaal en serveer.
[2006] Nu de salade net klaar is, smaakt het nog niet erg. Ik heb de tonijn er niet ingedaan. Wel meer peper en zout. Eens afwachten wat het doet na een paar uur in de koelkast. En dat is........ goed!
[2015] Geen olijven, geen tonijn (dat doen we niet meer, uitgezonderd de albacore - de witte tonijn). Maar met kersentomaatjes erdoor is het ook uitstekend
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.