Een ontzettend lekker nagerecht van een warm, vloeiend chocoladetaartje met flinterdunne champignons, taggiasche olijven en citroenroom.
Smelt de chocolade au bain-marie. (Let op: het mag niet te heet worden.)
Klop met een mixer de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg een voor een de eieren toe. Als het lijkt te gaan schiften, even verwarmen boven het gas of heet water. Sla alles heel luchtig.
Spatel de bloem en de maïzena erdoor (door een zeef, om klonten te voorkomen).
Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
Schep de massa in ingevette en bebloemde vormen of in aluminium bakjes. Zet ze een tijdje in de vriezer. Niet noodzakelijk, maar wel voor een beter effect. Want de binnenkant moet superzacht blijven.
Bak ze 12 – 15 minuten in een oven op 160o C.
Tijdens of voor het bakken klopt u de slagroom tot yoghurtdikte en voegt er de lemon curd naar smaak toe. Klop verder tot het mousseachtig is.
En tijdens het bakken schaaft u de champignons in dunne plakjes. Rauw.
Stort de taartjes direct uit de vorm op de borden storten en fraai inkepen. Dan vloeit chocolade uit de kern.
Drapeer er de citroenslagroom naast, strooi er wat champignonplakjes over en leg een vier tot zes olijven ergens bij de stroom natte chocolade.Serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.