Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Kook de geweekte kikkererwten in ca. 25 minuten gaar. (Als u verzuimd hebt ze te weken, kan dat in een uur of twee koken.) Afgieten en af laten koelen. (Dat gaat het snelst op een breed oppervlak, bijvoorbeeld een bakplaat.)
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een eetlepel de zaadlijsten eruit. Snijd ze in ½ – 1 cm dikke plakjes.
Ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes ter grote van een kikkererwt.
Meng de kikkererwten, komkommerschijfjes, olijven, tomaatblokjes en peterselie in een schaal.
Meng de olie, citroensap, knoflook en honing tot een dressing. Giet die over de salade.
Serveer op kamertemperatuur.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.