Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
Verwarm de oven op 180o C.
Was de courgettes, ontdoe ze van de uiteinden. Snijd ze in schijfjes van ca. 1 cm.
Neem een stevige pan en zet deze op matig vuur. Doe de ui en wat olie erin, fruit de ui goudbruin en doe de knoflook erbij. Als deze goudbruin is ook de peterselie.
Roer om en schep oven in een (aardenwerk) ovenschaal en spreid het over de bodem.
Doe de stukken tomaat erbij. Zet ca. 20 minuten in de oven (tot de olie zich scheidt van de tomaten, maar dat is lastig te zien).
Voeg de courgetteplakjes toe alsook het zout en de peper. Schep het om. Laat tien minuten of iets langer in de oven staan - bak tot al het vocht uit de courgettes is verdampt en de groente gaar is.
Haal de schaal uit de oven.
Was de basilicum en scheur deze in stukjes. Strooi die erover en dien op.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.