Uitstekend smakende salade met een zoetzure dressing, Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.
Pompoenpitten in een koekenpan met wat olie al roerend roosteren. Ze poffen en kunnen de pan uitspringen. Vuur niet te hoog zetten. Als ze zo'n beetje allemaal gepoft zijn, de pitten uit de pan scheppen en af laten koelen.
Het "blad" van de dille fijn hakken.
Olie, azijn, honing en dille mengen.
Komkommer (met een mandoline) in dunne plakjes schaven.
Dressing over de komkommer schenken.
Vlak voor het serveren; De kaas en daarna de pompoenpitten over de salade strooien.
Je kunt het dus in twee stappen maken. 's Morgens alles maken, de komkommer met de dressing mengen. Bewaar het in de koelkast, dan wordt het fris koud. En later, voor het opdienden dus de kaas en pitten eroverheen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.