Verrukkelijke Chinese roerbakschotel met savooienkool, rundergehakt, een wortel, wat gember en natuurlijk ui en knof. Half uurtje werk.
Bereid alles voor en zet het klaar in bakjes. En zet een ruime pan water op, middelhoog vuur, om de pasta te koken, zodat het kookt als de pasta gekookt moet worden :-)
Verhit een goede scheut olie in een stevige pan. Op middelhoog vuur de ui en wortel een paar minuten roerbakken.
Voeg de knoflook, gember en koolreepjes toe en roerbak een minuut of drie, vier, vijf. Vuur mag hierbij best wel hoog staan, als je maar roerbakt.
Haal de groenten uit de pan, overhevelen in een kom of schaal.
Bak in de pan het gehakt rul en bruin.
Doe de groenten terug - dit is ook het moment om de pasta te gaan koken!
Roer de groenten door de gehakt, doe er de runderbouillon bij, breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur sudderen (eventueel wat bouillon erbij)
Meng in een kopje de maizena, sherry en sojasaus. Giet dit bij de groentemassa. En houdt het aan de kook, dan wordt de saus dikker
Nu zal ook de spaghetti wel gaar zijn. Giet het af en meng het door de groenten.
Breng op smaak met wat peper uit de molen en zout.
Serveer!
Een mandoline is handig om de ui flinterdun te snijden en ook om de wortel in dunne reepjes te krijgen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.