Zuurkool met wat spekjes en blokken lever van varken of lam (of rund)
Neem een stevige pan, bak daarin de spekblokjes op laag tot middelhoog vuur wat uit. Als het goed is, levert dat 'eigen vet'.
Doe de ui erbij en smoor tot de ui glazig begint te worden. Dan de zuurkool en karwijzaad erdoor mengen. Misschien een pietsie water erbij, maar doe het deksel op de pan en laat pakweg een kwartier stoven.
Ondertussen bak je de blokken lever in een koekenpan met de gesmolten ghee. Bestrooi met peper uit de molen en wat zout. Rondom bruin is voldoende.
Doe de leverblokken bij de zuurkool.
Kook het aanbaksel in de koekenpan met een beetje water los en giet het bij de zuurkool.
Schep de zuurkool met lever nog een keer goed om en serveer.
Let op: Als je de leverblokken te lang bij de zuurkool in de pan verhit, worden ze droger.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.