Spinazie met tomaat in kokosmelk met daarnaast wat kruidige aardappels. Erg lekker en niet moeilijk om te maken. Heerlijk!
Maak een sausje van de tomatenpuree, de kruiden (niet de kerrie) en wat water. Zet weg.
Kook de aardappelbrokken 5 – 10 minuten, net niet gaar. Afgieten en wegzetten.
Was de spinazie en snij deze iets fijn; niet te grof, maar zeker geen "gehakte spinazie".
Bak de snippers van 1 ui glazig, lichtbruin aan in een paar eetlepels olijf- of arachideolie een kasserol (stevige pan).
Doe de gehakte tomaten erbij en laat het een minuut of 5 inkoken.
Doe de spinazie erbij, de kokosmelk en de kerriepoeder erbij en eventueel wat peper en zout.
Ongeveer een kwartier stoven en regelmatig omroeren. Spinazie met kokosmelk, tomaat en kerrie komt bizar over, maar smaakt goed.
Neem een koekenpan, verhit weer wat olie en bak de snippers van de andere ui in wat. Doe wat later de knoflook erbij en daarna de aardappelbrokken. Alles wat lekker aanbakken.
Doe tomatenpuree-kruidensausje erbij. Doorroeren. Doe het deksel op de koekenpan en laat het gaar worden. Wel af en toe roeren.
Dien op: wat aardappels op het bord, de spinazie ernaast. Strooi wat peterselie- of korianderblad over de aardappels en besprenkel het geheel met wat citroensap.
Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.