Bijzondere pasta met asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Schil de asperges. En neem de punten. (Keus om de asperges zelf in stukjes van één cm te snijden.)
Meng in een keukenmachine de ricotta met de muntblaadjes en geraspte kaas tot een soort zachte pesto.
Breng het goed op smaak. Het mag wat ‘hoog in de smaak zijn’.
Kook de pasta en 2 a 3 minuten voor het einde van de kooktijd de aspergepunten (en evt de stukjes) erbij doen.
Giet de pasta af. Bewaar een paar eetlepels kookwater. Doe de pasta en asperge met het kookwater terug in de pan. Roer snel de pesto erdoor.
Verdeel over de borden en doe er nog wat kaas over.
Gaat goed samen met rabarber met gember, aldus GoodFood
1. Officieel heb je dus alleen de aspergepunten nodig. Wij hebben de asperges in stukjes van plm. 1 cm gesneden. De niet-punten eerder bij het kookwater doen. Een hele asperge kookt in 10-12 minuten gaar. Stukjes kookt u wat korter. een minuut of zes. Dan zijn ze beetgaar. Dunne stukjes net als de punten: een minuut of drie.
2. De forse bos munt mag wel wat minder. Munt overheerst. Als u munt lekker vindt, is dit geen probleem, maar van de subtiele aspergesmaak is nog maar weinig te bespeuren.
3. Maak de pesto niet te vroeg: de neiging tot bruin-kleuren bestaat.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.