Pasta met asperges en mint

Pasta met asperges en mint

Bijzondere pasta met asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.

Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: BBC GoodFood
Ingredienten
  • forse bos munt
  • 250 gr ricotta
  • 25 gr + extra Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 400 gr farfalle of orecchiette
  • 200 gr 200 gr aspergepunten (of stukjes asperges)
  • peper uit de molen & zout
Bereiding
  1. Schil de asperges. En neem de punten. (Keus om de asperges zelf in stukjes van één cm te snijden.)

  2. Meng in een keukenmachine de ricotta met de muntblaadjes en geraspte kaas tot een soort zachte pesto.

  3. Breng het goed op smaak. Het mag wat ‘hoog in de smaak zijn’. 

  4. Kook de pasta en 2 a 3 minuten voor het einde van de kooktijd de aspergepunten (en evt de stukjes) erbij doen.

  5. Giet de pasta af. Bewaar een paar eetlepels kookwater. Doe de pasta en asperge met het kookwater terug in de pan. Roer snel de pesto erdoor.

  6. Verdeel over de borden en doe er nog wat kaas over.

  7. Gaat goed samen met rabarber met gember, aldus GoodFood

Opmerkingen

1. Officieel heb je dus alleen de aspergepunten nodig. Wij hebben de asperges in stukjes van plm. 1 cm gesneden. De niet-punten eerder bij het kookwater doen. Een hele asperge kookt in 10-12 minuten gaar. Stukjes kookt u wat korter. een minuut of zes. Dan zijn ze beetgaar. Dunne stukjes net als de punten: een minuut of drie.
2. De forse bos munt mag wel wat minder. Munt overheerst. Als u munt lekker vindt, is dit geen probleem, maar van de subtiele aspergesmaak is nog maar weinig te bespeuren.
3. Maak de pesto niet te vroeg: de neiging tot bruin-kleuren bestaat.


29 mei 2008
“Grappig,” en toen zei ze een hele tijd niets.
“Wat vind je ervan?” vraag ik nog eens. Enfin, onze gezamenlijke conclusie is dat dit een leuk gerecht is om af en toe te maken. Als primo, in een Italiaanse maaltijdgang, misstaat het zeker niet.
Één keer per jaar, spreken we af.

17 april 2014
We hebben vijf mee-eters. Aspergetijd is, vanwege het warme voorjaar en geen winter, vroeg dit jaar. Het blijft een verrassend lekker gerecht. De aarzelingen die mrs. M in 2008 had zijn volledig verdwenen. En inderdaad, de rabarber met gember sluit er goed bij aan.

26 mei 2021
Weer eens gemaakt en het blijft erg lekker!

Plaats een reactie

Waardering