Pasta met asperges en mint

bron: BBC GoodFood
forse bos munt; 250 gr. ricotta; 25 gr + extra Parmezaanse kaas, vers geraspt; 400 gr farfalle; 200 gr aspergepunten (of stukjes asperges); peper & zout

Pasta met asperges en mint - breed

Meng in een keukenmachine de ricotta met de muntblaadjes en geraspte kaas tot een soort zachte pesto. Breng het goed op smaak. Het mag wat ‘hoog in de smaak zijn’. Schil de asperges. En neem de punten. Kook de pasta en 2 a 3 minuten voor het einde van de kooktijd de aspergepunten erbij doen. (Zie ook opmerkingen.)

Giet de pasta af. Bewaar een paar eetlepels kookwater. Doe de pasta en asperge met het kookwater terug in de pan.
Roer snel de pesto erdoor. Verdeel over de borden en doe er nog wat kaas over.

Gaat goed samen met rabarber met gember, aldus GoodFood

29 mei 2008

Pasta met asperges en mint 1“Grappig,” en toen zei ze een hele tijd niets.
“Wat vind je ervan?” vraag ik nog eens. Enfin, onze gezamenlijke conclusie is dat dit een leuk gerecht is om af en toe te maken. Als primo, in een Italiaanse maaltijdgang, misstaat het zeker niet.
Één keer per jaar, spreken we af.

17 april 2014

We hebben vijf mee-eters. Aspergetijd is, vanwege het warme voorjaar en geen winter, vroeg dit jaar. Het blijft een verrassend lekker gerecht. De aarzelingen die mrs. M in 2008 had zijn volledig verdwenen. En inderdaad, de rabarber met gember sluit er goed bij aan.

OPMERKINGEN

1.    Officieel heeft u alleen de aspergepunten nodig. Wij hebben de asperges in stukjes van plm. 1 cm gesneden. De niet-punten eerder bij het kookwater doen. Een hele asperge kookt in 10-12 minuten gaar. Stukjes kookt u wat korter. een minuut of zes. Dan zijn ze beetgaar. Dunne stukjes net als de punten: een minuut of drie.
2.    De forse bos munt mag wel wat minder. Munt overheerst. Als u munt lekker vindt, is dit geen probleem, maar van de subtiele aspergesmaak is nog maar weinig te bespeuren.
3.    Maak de pesto niet te vroeg: de neiging tot bruin-kleuren bestaat.

Plaats een reactie