Spaghetti met aubergine in dikke tomatensaus met gebakken ricotta en natuurlijk een dot basilicumblad.
Doe de aubergineblokjes in een vergiet en bestrooi goed met zout. Zet een paar uur weg in de gootsteen of een kom.
Verwarm de oven voor op 180° C
Neem een vel bakpapier, leg dat op de bakplaat en daarop fikse dotten ricotta.
Schuif dat in de oven en bak tot de ricotta bruin wordt. (Kan wel 20 minuten duren.)
Spoel de aubergineblokjes af en knijp zo veel mogelijk vocht er uit. Okay, het hoeft geen puree te worden.
Zet water op voor de pasta/spaghetti
Verhit olie in een ruime koekenpan en bak de blokjes mooi bruin aan alle kanten. Uit laten lekken op een stuk keukenpapier.
Maak een tomatensaus met de tomaten (fijnknijpen), knoflook, chilipeper en oregano. Wat peper en misschien wat zout. Dat kan in de koekenpan of een ruime gietijzeren pan.
Laat de saus wat indikken. Het water voor de pasta kookt vermoedelijk, dus kook de spaghetti. Dat zal plm 8 à 10 minuten duren.
Als de saus dik genoeg is, de aubergineblokjes erdoor roeren.
Pasta gaar? Afgieten! En roer er een paar eetlepels tomaten-auberginesaus door.
Verdeel de pasta over de borden. Schep daarop de tomaten-auberginesaus, leg er een, twee of drie toeven gebakken ricotta op en bestrooi met wat basilicumblad. Eet smakelijk!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.