Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Doe de spliterwten met het water, de bouillonblokjes en de varkenspoten in een ruime pan en breng dit aan de kook.
Terwijl dit op laag vuur doorkookt, maak je de rest klaar.
Na een uurtje of wat doe je stap voor stap de groenten en kruiden ingrediƫnten in de soep. Wij doen de prei in twee delen; een deel dun gesneden ringen op het laatst, zodat er nog wat beet is.
Na in totaal circa twee uur vis je de varkenspoten uit de soep. Laat ze wat afkoelen.
Met een goede staafmixer pureer je de massa en voegt de apart gehouden prei toe.
Afgekoeld? Haal het zwoerd (vel) van de poten af. Pluk het zachte vlees van de botten, snijd het eventueel kleiner in blokjes. Doe het terug in de soep. Nog even doorkoken.
Als je worst lust, doe dan ook tijdig de rookworst (in schijfjes) in de soep, zodat het warm wordt.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.