Gevouwen bladerdeegvellen met een vulling van spinazie, ui en mozerella. Verdraaid smaakzaam. Kan ook met snijbiet en Brave Hendrik.
Verwarm de oven voor op 200o C.
Maak de spinazie of Brave Hendrik schoon. ("Drie keer wassen is schoon.") Als je snijbiet gebruikt het bladgroen van de stengels trekken. De stengels bewaren voor een ander gerecht.
Stoof de spinazie in een pan met een bodempje water en wat zout. Niet te gek lang. Afgieten, af laten koelen en het vocht eruit knijpen. Fijnhakken.
Klop in een kom twee eieren los
Snijd de mozzerella in kleine blokjes en meng het erdoor, net als de uispinners en wat geraspte nootmuskaat en peper. En misschien nog wat zout, maar, als het goed is, neemt de mozerella wat zout met zich mee.
Als de spinazie/Brave Hendrik/snijbiet voldoend is afgekoeld door het eimengsel mengen. Goed mengen.
Klop het andere ei los in een kommetje. Dit is het lijm voor de bladerdeegvellen.
Leg een lepel mengsel op een bladerdeegvel en vouw het in een driehoek dicht. Lijm de randen met ei.
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg daarop de flappen. Ei dat over is kan je over de flappen strijken.
Bak een minuut of twintig in de oven. Als ze mooi bruin zijn eruit halen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.