Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Doe de knoflook, tezamen met het spek, de peterselie en basilicum in een pan en fruit even.
Roer de tomaten en de peultjes erdoor.
Giet de wijn erbij en laat deze verdampen.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg het deksel op de pan en laat alles op een niet te hoog vuur een tien minuten pruttelen.
Dien op en geef er brood bij.
1) Het is haast een clichérecept. Alle groenten in een saus van tomaten, peterselie en basilicum is Italiaans en lekker.
2) De origineel aangegeven kooktijd is een half uur, dat is belachelijk lang. De peulen worden slap. Bah. Wij hebben het pruttelen-met-deksel tien minuten kunnen volhouden en toen vonden we het te bar worden. Opdienen die hap. De tomaten waren al mooi "gesmolten" en er zat nog net een beetje beet in de peultjes.
3) De volgorde lijkt mij wat raar: tomaten erbij enz. en dan de wijn erbij en die laten verdampen. De wijn mengt zich onherroepelijk met het tomatenvocht. Dus wij verkozen de omgekeerde volgorde: peultjes door de kruiden roeren, wijn erbij en inkoken, tomaten erbij enzovoorts.
4) Zonder spek gemaakt, maar in het begin een scheutje olijfolie.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.