Bijzondere en lekkere salade van rode rijst, quinoa, pistachenoten, gedroogde abrikozen en rucola (ook wel: raket of raketsla)
Verhit de oven op 170o C.
Leg de pistachenoten op een bakblik en rooster ze een minuut of 8, tot ze beginnen te bruinen.
Af laten koelen en grof hakken. (Als ze net uit de oven komen, zijn ze warm en zacht. Als ze koud zijn, zijn ze weer hard.)
Verhit twee pannen met water. Kook de rode rijst in ca. 20 minuten gaar, of net iets korter, voor de bite. Kook de quinoa in een minuut of 12 gaar.
Beide afgieten en uit laten lekken. Spreid ze beide apart op brede schalen om ze snel af te laten koelen.
Smoor de witte ui in wat olie tot de uiringen beginnen te bruinen. Laat helemaal afkoelen.
Neem een grote schaal en meng alles. Eerst de rijst, quinoa en ui en de resterende olie, dan de rest erbij. Breng op smaak met peper & zout.
Serveer op kamertemperatuur.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.