Salade van rode rijst en quinoa

bron: Ottolenghi, The Cookbook
60 gr. gepelde pistachenoten; 200 gr quinoa; 200 gr rode Camarque rijst; 1 witte ui, in plakjes; 150 ml olijfolie; 1 sinaasappel, geraspte schil en het sap; 2 eetl citroensap; 1 teen knoflook, geperst; 4 lenteui, in dunne ringen gesneden; 100 gr gedroogde abrikozen, grof gehakt/gesneden; 40 gr rucola; peper & zout

Verhit de oven op 170o C. Leg de pistachenoten op een bakblik en rooster ze een minuut of 8, tot ze beginnen te bruinen. Af laten koelen en grof hakken. (Als ze net uit de oven komen, zijn ze warm en zacht. Als ze koud zijn, zijn ze weer hard.)
Verhit twee pannen met water. Kook de rode rijst in ca. 20 minuten gaar, of net iets korter, voor de bite.
Kook de quinoa in een minuut of 12 gaar.

Beide afgieten en uit laten lekken. Spreid ze beide apart op brede schalen om ze snel af te laten koelen.
Smoor de witte ui tot de uiringen beginnen te bruinen. Laat helemaal afkoelen.
Neem een grote schaal en meng alles. Eerst de rijst, quinoa en ui en de resterende olie, dan de rest erbij.
Breng op smaak met peper & zout.
Serveer op kamertemperatuur.

22 juni 2008
Via 101 Cookbooks ben ik op dit kookboek gekomen. Besteld via Amazon.co.uk. In een paar dagen thuis. Het is een geweldig boek met eens wat andere recepten en deze salade is subliem.
Gemaakt voor de familie bbq.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.