Courgettes in slierten gesneden en het als het ware spaghetti opdienen met een aanklevende saus van crème fraîche met knoflook en Spaanse peper. Een smakelijk tussengerecht of lichte hoofdmaaltijd.
De slierten van de courgette kunnen best met een groentenschaaf/mandoline worden gemaakt. Er zijn ook apparaatjes voor, maar dan heb je weer zo’n ding in huis.
Zorg ervoor dat de knoflook ruim van tevoren is gehakt. Minstens een kwartier. Dan heeft het zijn gezondheidswaarde. Als het meteen na het hakken in een hete pan komt niet. Lees dit boek.
Verhit een of twee goede scheuten olijfolie in een ruime pan of wok. Roerbak de knoflook. Als ze begint te bruinen de rode peper erbij doen.
Even nog ombakken en dan de slierten courgette erin. Goed omscheppen. En blijven omscheppen. Een beetje zout erover zorgt ervoor dat het vocht uit de courgetteslierten trekt.
Als ze slapper zijn geworden wat lepels crème fraîche erdoor en het meeste van de kaas. Omscheppen. Vuur uit. Opscheppen. Kaas erover. Serveren.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.