Courgetti met crème fraîche

bron: meed bai LN

1,2 kg slierten van courgettes; 6 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt; 2-4 eetl crème fraîche; twee handen vol Parmezaanse kaas, vers geraspt; 2 rode peper, fijngesneden; olijfolie; zout naar smaak

De slierten van de courgette kunnen best met een groentenschaaf/mandoline worden gemaakt. Er zijn ook apparaatjes voor, maar dan heb je weer zo’n ding in huis.

Zorg ervoor dat de knoflook ruim van tevoren is gehakt. Minstens een kwartier. Dan heeft het zijn gezondheidswaarde. Als het meteen na het hakken in een hete pan komt niet. Lees dit boek.

Verhit een of twee goede scheuten olijfolie in een ruime pan of wok. Roerbak de knoflook. Als ze begint te bruinen de rode peper erbij doen. Even nog ombakken en dan de slierten courgette erin. Goed omscheppen. En blijven omscheppen. Een beetje zout erover zorgt ervoor dat het vocht uit de courgetteslierten trekt. Als ze slapper zijn geworden wat lepels crème fraîche erdoor en het meeste van de kaas. Omscheppen. Vuur uit. Opscheppen. Kaas erover. Serveren.


13 juli 2016
courgetti met kaas 1Vandaag van Julia, onze docente Spaans, gehoord dat wij vrijdag de 13e kennen als ongeluksdag, maar dat dit in Argentinië (of Zuid-Amerika, of de Spaans sprekende wereld) dinsdag de 13e is.
Vandaag is het woensdag de 13e en onze Canon EOS 550D weigert de fotochip. Dus ik kon geen fatsoenlijke foto van dit gerecht maken. Dus tijdelijke foto’s.
Het is een smakelijk gerecht, maar dat je het idee hebt wat gegeten te hebben…. nou nee. Hoewel er crème fraîche in zit, dat overigens voor het meerendeel in het vocht in de pan achterblijft.
Nee, dan is de courgetti met bolognesesaus iets maagvullender.
Desalniettemin is dit wel een smakelijke toepassing van courgette!

 

 

 

Plaats een reactie