Courgetti met crème fraîche

Courgetti met crème fraîche
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
 

Courgettes in slierten gesneden en het als het ware spaghetti opdienen met een aanklevende saus van crème fraîche met knoflook en Spaanse peper. Een smakelijk tussengerecht of lichte hoofdmaaltijd.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Italiaans, Nederlands
Voor: 4 Personen
Auteur: Made by Ellen
Ingredienten
 • 1,2 kg slierten van courgettes
 • 6 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt (of geperst)
 • 2-4 eetl crème fraîche
 • 2 handen vol Parmezaanse kaas, vers geraspt
 • 2 st rode peper, fijngesneden
 • olijfolie
 • zout naar smaak
Bereiding
 1. De slierten van de courgette kunnen best met een groentenschaaf/mandoline worden gemaakt. Er zijn ook apparaatjes voor, maar dan heb je weer zo’n ding in huis.

 2. Zorg ervoor dat de knoflook ruim van tevoren is gehakt. Minstens een kwartier. Dan heeft het zijn gezondheidswaarde. Als het meteen na het hakken in een hete pan komt niet. Lees dit boek.

 3. Verhit een of twee goede scheuten olijfolie in een ruime pan of wok. Roerbak de knoflook. Als ze begint te bruinen de rode peper erbij doen.

 4. Even nog ombakken en dan de slierten courgette erin. Goed omscheppen. En blijven omscheppen. Een beetje zout erover zorgt ervoor dat het vocht uit de courgetteslierten trekt.

 5. Als ze slapper zijn geworden wat lepels crème fraîche erdoor en het meeste van de kaas. Omscheppen. Vuur uit. Opscheppen. Kaas erover. Serveren.


13 juli 2016
Vandaag van Julia, onze docente Spaans, vernomen dat wij vrijdag de 13e kennen als ongeluksdag, maar dat dit in Argentinië (of Zuid-Amerika, of de Spaans sprekende wereld) dinsdag de 13e is.
Het is een smakelijk gerecht, maar dat je het idee hebt wat gegeten te hebben…. nou nee. Hoewel er crème fraîche in zit, dat overigens voor het merendeel in het vocht in de pan achterblijft. Nee, dan is de courgetti met bolognesesaus iets meer maagvullend. Desalniettemin is dit wel een smakelijke toepassing van courgette!

11 juli 2022
Niet helemaal topfit. Dus makkelijk en snel iets maken. Dit dus. En het is toch echt wel verdraaid lekker.
“Low carb,” zegt Mrs M verheugd. Ik vermoed dat ik weet wat ze later op de avond gaat snoepen.

Plaats een reactie

Waardering