Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Bij verse spinazie/snijbiet: goed wassen en zo droog mogelijk slingeren. Laat slinken in een pan met een scheutje olijfolie. Af laten koelen, uitknijpen en fijnhakken. Bij diepvries spinazie: ontdooien, uitknijpen en fijnhakken.
Kook de pasta.
Parallel daaraan wordt de saus bereid: Doe de helft van de boter in een stevige pan en laat dit smelten. Voeg de ham toe en roerbak even.
Doe de spinazie erbij en een flinke snuf zout. Een paar minuten roerbakken en de ricotta erbij doen en doorroeren tot het een stevige saus is.
Haal van het vuur en meng de nootmuskaat erdoor.
Als de pasta gaar is: afgieten en door de spinaziesaus roeren.
Doe de rest van de boter erbij en wat van de geraspte kaas. (De rest van de kaas kan aan tafel erover worden gestrooid.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.