Orecchiette is geribbelde schelpjespasta of oortjespasta. Dit is een makkelijk en zeer smakelijk recept met ansjovis, knoflook en snijbiet.
Voor alle recepten gelden 'onze vaste waarden'. Orecchiette is een soort geribbelde oortjes- of schelpenpasta.
Zet alvast een ruime pan water op, met een snuf zout, om straks de orecchiette en snijbiet te koken.
Verhit de olijfolie in een ruime zware pan op laag vuur. Doe de ansjovis, knoflook en chilipeper bij.
Bakken en roeren tot de ansjovis is "gesmolten" en de knoflook goudgeel.
Houdt de pan warm (plaatje eronder).
Doe de pasta in het kokende water. Doe er kort daarna de snijbiet bij. Roer af en toe, tot de pasta gaar is en de snijbiet geslonken.
Overgieten in een vergiet.
Doe de ansjovismengsel in de pastapan en roer de uitgelekte pasta met snijbiet erdoor. Of roer de pasta met snijbiet erdoor in de ansjovispan.
Nog snel de Parmezaanse kaas erdoor roeren en opdienen. (Kaas mag er ook over.)
Gebruik wel echte grote schelpen, orecchiette dus. De snijbiet wil samenscholen en moet dus in de schelpen blijven hangen (als de snijbiet tenminste klein genoeg is). Met gewone pasta is dat een drama – nou ja, dramaatje.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.