Tagliatelle met een lobbige tomatensaus met gemende paddenstoelen, sjalotje, peterselie en basilicum. Snel, simpel en verdraaid lekker.
Maak de paddestoelen schoon, door met een zacht borsteltje zand e.d. eraf te borstelen.
Als je shiitakes hebt, ook de taaie steeltjes verwijderen. Snijd de paddenstoelen in handzame stukjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en smoor hierin de sjalot met de peterselie, totdat de sjalot glazig is geworden. Niet laten kleuren.
Zet ondertussen de staafmixer in het blik tomaten en pureer dat.
Doe de paddenstoelen bij de sjalot. Voeg wat zout toe en bak ze gedurende een minuut of acht op vrij laag vuur (de duur is afhankelijk van de gekozen soorten paddenstoelen).
Voeg de tomatenpulp toe. Kook het geheel gedurende een minuut of tien, tot het een lobbige saus is geworden.
Tagliatelle in de pan met kokend water.
Doe de basilicum bij de tomaten-paddenstoelensaus en breng op smaak met peper & zout.
Tagliatelle afgieten en de nog natte pasta door de saus roeren. Opdienen met evt. wat geraspte kaas erover. (Is niet echt nodig.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.