Enige tijd voor haar overlijden, gaf Jolande ons dit familierecept. BBGvdF staat erboven: Best Bewaarde Geheim van de Familie. Na jaren aarzelen, publiceren we het nu. Eerbetoon aan Jolande.
Alles mengen. Om het makkelijker te maken, eventueel de boter eerst zacht laten worden / licht verwarmen.
Kneed grote bollen van het deeg. Bij dit recept zijn dat er 4 of 5
Zet de bollen in de koelkast en laat ze 24 uur intrekken.
Rol de bollen uit op een beboterde bakplaat. Zorg ervoor dat dit goed plat is en niet boven de rand van de bakplaat uitkomt.
Druk er amandelen op, als je dat wenst.
Bak 20 minuten op 160° C
Wij gebruikten geen basterd, maar oersuiker en wat bio kristalsuiker.
We hebben (daardoor?) iets meer boter moeten gebruiken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.