Snel en lekker recept met zeevruchten (fruits de mer), een paar tomaten, knoflook en peterselie. Harstikke Italiaans. En bij voorkeur met inktzwarte pasta (spaghetti al nero die seppia).
Als je rauwe zeevruchten hebt: kook ze even. En bij schelpen het vlees uit de geopende schelp halen. Bewaar het kookvocht.
Parallel het water voor de pasta aan de kook brengen.
Verhit op laag vuur de olijfolie in een stevige (koeken-)pan. Doe de knoflook er bij en roerbak deze tot de stukjes geel worden.
Doe dan meteen de tomatenblokjes, peper, gehakte ansjovis en peterselie erbij. . En wat kookvocht van de zeevruchten. Roer even goed door elkaar en laat even – indien weinig vocht: met een deksel op de pan – sudderen.
Onderwijl kook je de pasta.
Als de pasta bijna gaar is doe je de zeevruchten bij de saus. Nog even doorverhitten en met zout op smaak brengen.
Pasta afgieten en erdoor mengen. Opdienen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.