Calorie-neutrale maaltijd? Wie weet. Deze penne met een knolselderijsaus met ham, volgens recept van Antonio Carluccio, is betrekkelijk snel gemaakt. En smaakt uitstekend.
Smelt de boter in een stevige pan en smoor de ui tot ze glazig is. Doe de ham erbij (kan ook wat eerder) en zet van het vuur apart.
Kook in een andere pan de blokjes knolselderij met wat zout heel zacht.
Breng daarna, in weer een andere pan, water met wat zout aan de kook en kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Dat duurt een minuut of 8 tot 10.
Als het goed is, is de knolselderij eerder gaar. Giet af, doe ze in de pan bij de ui en ham en stamp of prak alles fijn(er).
Zet eventueel op klein vuur om warm te houden. Meng er wat melk doorheen, zodat het een mooie, stevige saus is.
Als kort daarna de penne gaar is, goed afgieten en schep door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met wat kaas en peterselie eroverheen. Maal er royaal peper over, aldus Antonio
1) wij hebben ipv boter olijfolie gebruikt
2) wij hebben rauwe ham van bonte bentheimer – omdat we dat nu eenmaal in huis hebben – gebruikt
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.