Penne met knolselderijsaus

Pennoni con salsa di sedano rapa

bron: Antonio Carluccio’s Pasta

Opmerking vooraf: Pennoni is een grotere penne met ribbels (rigate). Wij kunnen u verzekeren dat deze maaltijd ook gegeten kan worden met normale penne met ribbels (penne rigate).

300 gr (75 gr p.p.) penne; 60 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt; 2 eetl platte peterselie, fijngehakt; 50 gr boter (zie opmerking); 1 ui, gepeld en fijngesneden; 100 gr gekookte ham, in lucifertjes gesneden (zie opmerking); 600 gr (liefst meer) knolselderij, geschild en in blokjes; scheut melk; peper & zout

Penne met knolselderijsaus 4 (Custom)Smelt de boter in een stevige pan en smoor de ui tot ze glazig is. Doe de ham erbij (kan ook wat eerder) en zet van het vuur apart.

Kook in een andere pan de blokjes knolselderij met wat zout heel zacht. Breng daarna, in weer een andere pan, water met wat zout aan de kook en kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in water met wat zout. Dat duurt een minuut of 8 tot 10. 
Als het goed is, is de knolselderij eerder gaar. Giet af, doe ze in de pan bij de ui en ham en stamp of prak alles fijn(er). Zet eventueel op klein vuur om warm te houden. Meng er wat melk doorheen, zodat het een mooie, stevige saus is.
Als de penne kort daarna gaar is, goed afgieten en schep door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met wat kaas en peterselie eroverheen. Maal er royaal peper over, aldus Antonio.


27 oktober 2014
Penne met knolselderijsaus 2 (Custom)Knolselderij over van een chocoladediner, waarbij geroosterde wortelgroenten met chocoladesaus een onderdeel was. Dit boek onlangs verkregen. En huppekee: gemaakt.
Een uitstekend en simpel te maken gerecht. Het leuke is, is dat knolselderij een groente is waarvan men zegt dat het verteren ervan meet calorieën kost dan ze oplevert, dus laten we het een calorie-neutrale maaltijd noemen.


Opmerkingen
1) wij hebben ipv boter olijfolie gebruikt
2) wij hebben rauwe ham van bonte bentheimer – omdat we dat nu eenmaal in huis hebben – gebruikt

 

Plaats een reactie