Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden, zoals tijm en wat ui, die de smaak afronden.
Week de bonen een nacht en kook ze in een dik uur in licht gezouten water gaar. (Beetgaar vinden wij lekker.)
De spek bak je in een kasserol (stevige pan) uit, zo mogelijk in eigen vet, maar een scheutje olie kan helpen. Spekjes uit de pan, apart zetten.
Bak de uiringen bruin – die kleur zullen ze snel krijgen vanwege het feit dat de spek hiervoor in de pan is gebakken. Uiringen uit de pan.
Doe vervolgens de zuurkool in de pan en een fikse scheut of twee, drie, witte wijn. En de tijmblaadjes. Omscheppen.
De uiringen en spekjes erdoor. De bonen erdoor en met het deksel erop even laten stoven. Niet te lang.
Eventueel wat peper erdoor malen. Er hoeft geen extra zout door (spek is ook al zout).
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.