Heerlijke soep met veel peterselie, prei en pastinaak. Eenvoudig te maken en o zo lekker.
Met een dunschiller/beugeldunschiller kunt u van een citroen van top tot teen twee mooie repen schil snijden. Dan zit er vrijwel geen wit aan, want wit maakt bitter.
Smelt de klont boter op middelhoog vuur. Doe de prei erbij, schep een paar maal om en zet het op het kleinste pitje met het deksel op de pan. De prei wordt nu zachtjes gesmoord – ze mag dus niet bruin worden.
Als de prei zacht is, de pastinaakblokjes erbij doen. Scheut olijfolie en nog wat omscheppen.
Dan de bouillon en citroenschillen erbij doen. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Een half uur of langer, tot de pastinaakblokjes zacht zijn.
Vis de twee repen citroenschil er uit. Doe de peterselie erbij en pureer de boel goed: met een staafmixer of in een blender c.q. keukenmachien.
Doe terug in de pan, roer citroensap erdoor en breng op smaak met peper en evt. zout.
Schep in borden of kommen en strooi er nog wat peterselie over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.