Eenvoudige, boerse soep uit Piemonte, Italië. Pompoen, aardappels en groene kruiden van het moment. Maar met salie wel heeeel erg lekker.
Kook de groenten met weinig water heel gaar. De groenten mogen nauwelijks onder staan. Pureer het geheel met molen of staafmixer. Voeg boter en naar smaak peper, zout en salie toe.
Pureer het geheel met molen of staafmixer. Voeg boter en naar smaak peper, zout en salie toe.
Voeg boter en naar smaak peper, zout en salie toe.
In het kookboek zeggen de eigenaars van het restaurant (Ristorante Lou Sarvanot, Cuneo, Piemonte) dat de huisvrouwen uit de Valle Maira (ten noordwersten van Cuneo) voor dit traditionele gerecht de groenten gebruiken die ze toevallig ter beschikking hebben. De ingrediënten zijn dus variabel. Als er maar pompoen in gaat.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.