Pompoensoep met aardappels

Bron: Groenterecepten van de Italiaanse osteria's
Voor 6 personen: 800 gr pompoen, in kleine stukjes; 3 middelgrote aardappels, in stukjes; 2 preien (wit) of 2-3 witte uien, kleingesneden; boter; bosje salie; peper & zout

Kook de groenten met weinig water heel gaar. De groenten mogen nauwelijks onder staan. Pureer het geheel met molen of staafmixer.  Voeg boter en naar smaak peper, zout en salie toe.

20 november 2007
SlowFood convivium Arnhem-Wageningen, derde dinsdag van de maand.

OPMERKINGEN          
In het kookboek zeggen de eigenaars van het restaurant (Ristorante Lou Sarvanot, Cuneo, Piemonte) dat de huisvrouwen uit de Valle Maira (ten noordwersten van Cuneo) voor dit traditionele gerecht de groenten gebruiken die ze toevallig ter beschikking hebben. De ingrediënten zijn dus variabel. Als er maar pompoen in gaat. Dus wat heeft de Kookplaats op voorraad?

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.