Betrekkelijk eenvoudig te maken quiche met heerlijke knolvenkel in reepjes in smakelijk contrast met rozijnen en pijnboompitten.
Zeef de bloem in een kom. Snipper de boter er in kleine stukjes door. Doe het zout, de azijn en het water erbij en kneed het met de hand tot een glad deeg.
Vet de quichevorm in, rol het deeg uit op het met wat bloem bestrooide werkvlak en bekleed de vorm.
Zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 255o C.
Maak de venkel schoon en snijd deze in dunne repen.
Stoof de sjalotten goudgeel in de olie. Doe de repen venkel erbij en laat deze al roerend zo'n 15 minuten meestoven, tot de groente gaar is.
Doe de pijnboompitten en rozijnen erbij. Breng met peper en zout en een snuf cayennepeper flink op smaak brengen. Hoog in de smaak, zoals dat heet. (Niet tè hoog!)
Plet de venkelzaadjes zachtjes.
Neem een kom. Roer de ricotta, room, het ei, citroensap en -rasp met het venkelzaad en de eetlepel dille door elkaar. Met peper en zout flink pittig maken.
Strooi de parmezaanse kaas op de bodem van het deeg.
Drapeer de venkel erover en giet de vloeistof erover uit.
Bak ca. 30 minuten.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.