Groentenbouillon met in dunne repen gesneden pannenkoeken met zevenblad. Dat is eens wat anders.
Zeef de bloem en meng het met de eieren, melk en zout. Mix het goed zodat het een leuk doch niet te dik – want het moeten dunne pannenkoekjes worden- beslag wordt.
Verwijder de stelen van de zevenbladbladeren en snijd of hak het blad fijn. Meng het goed door het beslag.
Verhit de olie (of boter) en bak vier dunne pannenkoekjes. Laat ze afkoelen.
Rol ze stuk voor stuk op en snijd ze overdwars in dunne repen.
Verhit de bouillon.
Doe de pannenkoekreepjes in vier koppen of borden de repen en giet de bouillon er over.
Serveer met wat fijngeknipte bieslook er over.
Het maken van dunne pannenkoekjes vereist wat geduld. Doordat het zevenblad erdoor is gemengd, neigt de pannenkoek eerder tot breken. Dus rustig aan en zachtjes helemaal gaar laten worden.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.